Fysiotherapie  Voetreflextherapie

Fysiotherapie en voetreflextherapie

Voetreflextherapie

 

Reflexzonetherapie is een natuurlijke behandelwijze. De gedachte erachter is dat ziek-zijn een signaal is van een verstoorde balans tussen lichaam en geest. Door speciale massage van de reflexzones worden de blokkades opgeheven en kan het lichaam zichzelf verder herstellen. Klachten kunnen hierdoor worden verholpen of verlicht.

Reflexzonetherapie is een holistische therapie, lichaam en geest worden als één geheel gezien. Alle organen, klieren, botten en lichaamsdelen zijn terug te vinden op de handen en de voeten. Het totale lichaam is dus weerspiegeld op handen en voeten.


Pijnklachten zijn vaak uitingen van lichamelijke of geestelijke klachten, maar kunnen ook voorbodes zijn van klachten veroorzakende processen die zich in het lichaam aan het ontwikkelen zijn.

Vandaar dat reflexzonetherapie zowel uit voorzorg als ter behandeling van klachten gebruikt kan worden.

De behandeling van een reflexzone zorgt voor een reactie in het betreffende orgaan/lichaamsdeel. Daarbij is de behandeling zeer ontspannend waardoor lichamelijke en geestelijke rust worden bevorderd.

Tijdens en na de behandeling kunnen reacties optreden zoals warmte of koude rillingen, huilen of lachen, vermoeidheid en gapen. Al deze reacties zorgen ervoor dat de afvalstoffen die tijdens de behandeling zijn ontstaan, afgevoerd kunnen worden. Het drinken van extra water is dan ook erg belangrijk.

 


 

Behandeling

De behandeling begint met een vraaggesprek waarbij informatie wordt verzameld over de klachten, achtergrond en mogelijke oorzaak. Daarna volgt een grondig onderzoek van de voeten (of handen). Alle gevonden informatie wordt ingetekend op een kaart en geëvalueerd. Samen wordt besloten welke behandeling om welke reden het beste gegeven kan worden. Samen op weg naar een betere balans!

 

Vergoeding

Mijn behandelingen vallen onder Reflexzonetherapie (24009) en dit zal ook op de factuur worden vermeld. 

Steeds meer ziektekostenverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de behandelingen van reflexzonetherapie. Hiervoor verwijs ik u graag door naar uw aanvullende polisvoorwaarden voor alternatieve therapie. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging CAT, Level 5 therapeut (kwaliteitstherapeut) Complementair Aanvullende Therapeuten. Mijn lidmaatschapsnummer CM1739-10-12-18.  Verder voldoe ik aan de Plato eisen en ben ik vrijgesteld van BTW.

Klik hier om te zien welke zorgverzekeraars welke vergoeding geven.

In het verkeer met mijn cliënten gelden de bepalingen, de beroepscode en de Klacht- en tuchtregeling van de CAT/GAT/RBCZ/TCZ 

Beroepscode

 


 

  https://rbcz.nu


https://TCZ.nu

 

 

 E-mailen
Bellen
Map
Info